PUNO

پانــو- سفـارش آنلاین انــواع نان در شــیراز

خمیر مایه

    
تعداد بازدید: 1580
    
زبان : فارسی
         
دسته بندی : عمومی
تاریخ درج خبر : 1397/12/13

خمیر مایه:
خمیر مایه از نوعی مخمر بنام ساكارومیسس سرویزیه (Saccharomyces Cervisiae) تشكیل شده است. مخمر یك موجود زنده تك سلولی از خانواده قارچ‌ها است، بدین لحاظ مخمر در واقع نوعی قارچ است كه قادر به فراهم‌آوردن مواد غذایی برای خود نیست و ضمن رشد و تولید مثل، از طریق عمل تخمیر به زندگی خود ادامه می‌دهد.
خمیر مایه از طریق مخلوط كردن خمیر ورآمده و آرد و تخمیر آن با كمك هوای آزاد و زمان، صورت می‌گرفت.
موارد مصرف و كاربردهای خمیر مایه:
اصولاً مصرف این كالا بعنوان یك كالای نهائی مطرح نبوده و بعنوان یك كالای واسطه‌ای در تولید بسیاری از محصولات كه از آرد بعنوان ماده اولیه اصلی در تولید خود استفاده می‌كنند، كاربرد دارد.
عمده مصرف خمیرمایه در تهیه انواع نان (سنتی و حجیم) و سپس در قنادی و شیرینی‌پزی، مصارف خانگی، تولید كیك و كلوچه، می باشد و به نوعی می توان گفت كه در هر كجا آرد مصرف شود خمیرمایه قابلیت كاربرد دارد.
مصرف خمیرمایه بعنوان یك مخمر در برخی فرایندهای شیمیایی مانند تولید الكل، آبجو، برخی هورمون‌ها و غیره نیز وجود دارد.
نقش خمیرمایه دربهبود ساختار نان:
الف. افزایش حجم نان به وسیله آزاد شدن گاز دی اكسید كربن در طی فرایند تخمیر
ب. بهبود ساختمان و تركیب خمیر به وسیله اثر كشسانی كه ناشی از انبساط خمیردر اثرتولید گاز است.
ج. طعم و مزه نان توسط مخمر بهبود می‌یابد.
د. مواد مغذی توسط مخمرتولید شده و به خمیر افزوده می‌شود.
طبقه‌بندی انواع خمیر مایه:
1. خمیرمایه فشرده
2. خمیرمایه خرد شده
3. خمیر مایه منجمد
4. خمیرمایه خشك ضعیف شده
5. خمیرمایه مایع (خمیرمایه دوغی شكل)
6. خمیرمایه فوری
7. خمیرمایه خشك فعال
8. مخمرهای وحشی و آغازگرها

از   0   رای
0

دیدگاه شما


“ کیفیت نان، زمان رسیدن و سلامت شما را تضمین می کنیم ”

با پانــو همــــراه باشــید